Houtskelet woningen door Renisol

Renisol: uw partner in houtskeletbouw

Renisol is een aannemer met jarenlange ervaring in renovatie en houtskeletbouw. Dankzij die ervaring zijn we de ideale partner voor het bouwen van uw woning, aanbouw of opbouw in houtskelet. Wij garanderen u topkwaliteit: ons team bestaat enkel uit eigen gespecialiseerde mensen die innovatie en permanente bijscholing hoog in het vaandel dragen. Renisol streeft ernaar om u tot in de puntjes te begeleiden in het beslissingsproces en garandeert een nauw contact tijdens het bouwen.

De mogelijkheden van houtskeletbouw

Houtbouw staat voor milieuvriendelijk bouwen aan een toptempo. Wie kiest voor duurzaamheid en energiebesparing, kiest voor deze bouwwijze. U merkt van buitenaf niet noodzakelijk een verschil tussen een traditioneel huis en houtskeletbouw, maar als bewoner geniet u uiteraard van alle voordelen van natuurlijk wonen.

Bij een woning in houtskeletbouw bestaan alle dragende constructies uit hout. We kiezen ervoor enkel te werken met Scandinavisch vurenhout met het FSC label. De sociale, economische en ecologische factoren worden bij deze verantwoorde vorm van bosbouw in rekening gebracht waarbij de internationale Forest Stewardship Council (FSC) een duurzaam bosbeheer garandeert.

Als u kiest voor een skeletbouw voor uw eigen huis, heeft ongeacht de bouwstijl die u kiest de volgende mogelijkheden.

Nieuwbouw (wind- en waterdicht)

Iedereen wil een woning die helemaal naar eigen smaak en noden van het gezin is afgestemd. Wij zorgen ervoor dat u als klant de volledige vrijheid heeft in het ontwerp en de realisatie van uw nieuwbouwwoning, binnen het vooropgestelde budget. U kunt uw woning helemaal volgens uw eigen ideeën laten ontwerpen en bouwen. Wanneer u kiest voor een casceo houtskeletbouwwoning (wind- en waterdicht), bent u zeker van een duurzaam bouwproces én kunt u volgens eigen smaak en budget de woning verder afwerken.

Sleutel-op-de-deur

Kiest u voor zorgeloos bouwen met een sleutel-op-de-deur-woning in houtskeletbouw? Dan wordt uw woning volledig afgewerkt opgeleverd: Renisol plant en organiseert de volledige woningbouw. U krijgt de sleutel en kunt rustig intrekken. Bekijk hier enkele voorbeelden van projecten van Renisol.

Aanbouw, uitbouw of extra verdieping

Heeft u al een woning en wilt u die graag verruimen? Wilt u een deel ervan vernieuwen om bijvoorbeeld meer natuurlijk licht in uw woning te krijgen en een sterker ruimtegevoel te creëren? Ook zo'n project kunt u laten uitvoeren in houtskeletbouw. Wij begeleiden u graag bij deze opdracht en zorgen voor een kwalitatieve uitbreiding van uw woning.

bouwtijd van houtskeletbouw

Houtskeletbouw of traditionele bouw

Waarom kiezen voor houtskeletbouw en niet voor een traditionele, stenen woning? In België zijn bakstenen woningen nog steeds de standaard. In Scandinavië, Amerika en Canada daarentegen is HSB al langer populair. We merken bij onze klanten dat houtskeletbouw omwille van zijn vele voordelen de laatste jaren steeds meer aanhangers kent.

Een van de belangrijkste voordelen is de snelheid. Het optrekken van een ruwbouw in houtskelet gaat veel sneller dan het metselen van een woning. Houtskeletbouw vereist geen droogtijd, wat ervoor zorgt dat de afwerking meteen na het bouwen kan gebeuren. Bovendien is houtskeletbouw minder afhankelijk van de weersomstandigheden, omdat de woning zich zeer snel in een wind- en waterdichte toestand bevindt. U kunt dus veel sneller intrekken in deze woningen dan in een traditioneel stenen huis. Renisol rekent slechts een drietal maanden vanaf de eerste spadesteek tot de effectieve oplevering van de woning.

Een ander voordeel van houtskeletbouw is dat het ecologisch verantwoord is. Dankzij de geringe dikte van de muuropbouw van het houten skelet en het feit dat de isolatie tussen het skelet wordt geplaatst, wordt ruimte gewonnen. De wandopbouw kan daardoor tot 50% minder dik zijn dan in een traditionele woning met hetzelfde E-peil.

Wat het uitzicht van de woning betreft, is er geen enkel verschil tussen een houtskeletbouw en een traditionele woning. De gevelafwerking kunt u zelf bepalen. Alles is mogelijk: klassieke gevelsteen, crepie, houten gevelbekleding of gevelbeplating in alle mogelijke materialen, net zoals dat bij een traditionele woning het geval is.

Prijzen en kosten

Er bestaan veel misvattingen over de kosten van het plaatsen van een houtskeletbouw. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is houtskeletbouw niet duurder dan traditioneel bouwen. Het optrekken van een houtskeletbouwwoning kost ongeveer evenveel of is zelfs goedkoper. Een bijkomend voordeel bij skeletbouw is dat de isolatiewaarde veel hoger ligt, waardoor stook- en energiekosten een pak lager uitvallen. Op die manier vormt een houtskelet woning op termijn zeker de voordeligste en meest rendabele manier van wonen.

 

 
 

Renisol BVBA, alle rechten voorbehouden
privacybeleid    -   cookie statement